Impressie 2015

Op 3 oktober 2015 vond in Kloosterveen – Assen de allereerste editie van de Kloosterveste Run plaats. Er was een loop georganiseerd met een lengte van 5 km en 10 km, waarbinnen onderscheid werd gemaakt tussen vrouwen en mannen. Daarnaast werd er voor de kinderen ook een Kids Run georganiseerd met afstanden van 0,5 km tot 1 km, gesplitst in 2 leeftijdscategorieën. Er kwamen in totaal 440 deelnemers aan de start en een voor een eerste keer was de organisatie hier uiteraard erg tevreden over. Van de 440 deelnemers waren er 100 kinderen die aan de start verschenen. Er hing een gezellige sfeer en het was stralend weer.

Albert Smit, de wethouder van sport, heeft de deelnemers van de 5km toegesproken en het startschot gegeven. Met behulp van 20 vrijwilligers konden alle werkzaamheden uitgevoerd worden en hebben wij er zo een fantastische dag van kunnen maken.

Er is nauw samengewerkt met het goede doel ‘On the Run’, dat door atleet Olfert Molenhuis is geïnitieerd. Molenhuis zet zich in voor vluchtelingen uit Syrië die vanwege de dreigende oorlogssituatie zijn gevlucht naar Jordanië. ‘On the Run’ adopteert hardloopevenementen om zo geld in te zamelen voor Stichting Hulp Jordanië. Tijdens de Kloosterveste Run is het uiteindelijke bedrag bekend gemaakt en dat was € 17.050,-

Tijdens de verschillende afstanden was er muziek te horen van een live muziekband en de spreker van de dag zorgde er verder voor dat elke loper persoonlijk even in het zonnetje werd gezet.  Door de technische ondersteuning was van iedere loper een persoonlijke finish video terug te vinden op een speciale website en daarnaast waren de resultaten direct terug te vinden op de website. Iedere deelnemer ontving als aandenken een mooie medaille.