Algemeen

Nadat in 2015 voor het eerst de Kloosterveste Run in Assen (Drenthe) werd georganiseerd in opdracht van de Winkeliersvereniging Kloosterveste, én 2016 als succesvolle tweede editie de boeken in ging, wordt op 7 oktober 2017 alweer de derde editie van de Kloosterveste Run georganiseerd. De Kloosterveste Run maakt onderdeel uit van AssenRuns en telt hierdoor ook mee voor de Assenruns Competitie én de Scholencompetitie.

De loop kent verschillende afstanden, om op deze manier alle doelgroepen te kunnen bedienen. Zo wordt er een loop georganiseerd met een lengte van 5 km en 10 km, waarbinnen onderscheid wordt gemaakt tussen vrouwen en mannen als het gaat om de prijsuitreiking. Vrouwen en mannen lopen gelijktijdig dezelfde afstand! Daarnaast wordt er voor de kinderen een Kidsrun georganiseerd met afstanden van 500, 1000 en 1500 meter.

De route zelf loopt door het hart van de wijk Kloosterveste. Hier bevindt zich ook de start en finish en vindt de registratie en uitgifte van de startbewijzen plaats (MFA, Vesteplein 5 Assen). Tevens bevinden zich hier de omkleedruimtes (heren / dames gescheiden) en douches.

Door gebruik te maken van zoveel mogelijk brede fietspaden is de route zeer geschikt voor de verschillende type hardlopers. Op enkele plekken wordt een professionele verkeersregelaar ingezet om passerend verkeer tegen te houden. Daarnaast is er uiteraard EHBO aanwezig, evenals een waterpunt voor verfrissing tijdens de loop.

De route wordt gemarkeerd door duidelijke route-borden, waarop tevens de afstanden zijn terug te lezen.

De kidsrun speelt zich in de directe omgeving van de 'veste' af, waardoor het toezicht maximaal is. Ook tijdens de kidsrun wordt er gewerkt met een professioneel chipsysteem.