Scholencompetitie

Onder de vlag van ‘Assen Runs’ worden er jaarlijks zes runs georganiseerd in en om Assen.

Deze runs kennen allemaal ook een kidsrun. De Rabo Scholencompetitie Assernruns brengt de prestaties in die kidsruns van leerlingen van Asser basisscholen samen in één overzicht. Doel hiervan is om deelname aan de kidsruns onder de basisscholen te verhogen. Dit wordt gedaan door promotie vooraf, positieve aandacht tijdens en na de runs plus een spetterende prijsuitreiking aan zowel scholen als leerlingen na afloop van een schooljaar. Ook de Kloosterveste Run is aangesloten bij deze Scholencompetitie.

Elke deelnemende leerling van een Asser basisschool scoort automatisch punten voor zijn of haar school. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is: deelnemen! Daarvoor hoeft een basisschool zich niet ergens aan te melden. Vanaf de eerste mee-rennende leerling doet een school automatisch mee in deze competitie. Het aanmoedigen van deelname aan de runs door een school helpt natuurlijk wel. Vooraf kunnen leerlingen kunnen zich vaak online inschrijven of op de dag van een run in de buurt van het start/finishgebied. Deelname is gratis of tegen een geringe bijdrage.Na afloop ontvangt elke deelnemer een tastbare herinnering.

De prijsuitreikingen aan de scholen vinden plaats na de zomervakantie, de datum volgt later nog. De leerling die het meest heeft bijgedragen aan het resultaaat van zijn of haar school een persoonlijke beker.